Kaj pravzaprav sploh je in kako deluje Nevron IPTV box

Kaj pravzaprav sploh je in kako deluje Nevron IPTV box

Nevron IPTV box = televizija, pri kateri se signal prenaša preko interneta

Internetni televizijski sprejemnik (Nevron IPTV box) je naprava, preko katere je možno spremljati digitalno televizijo. Slika, ki jo lahko spremljate na televizorju, se preko zunanje naprave (Nevron IPTV box) prenaša preko internetne povezave (širokopasovne) visoke hitrosti. Pri tej vrsti storitev, so kanali kodirani v formatu, ki se lahko prenaša preko IP in dostavljeni na ekran televizorja prek dodatne Nevron IPTV box naprave. Storitev IPTV vključuje tudi video na zahtevo, kar je podobno gledanju videoposnetkov. Zadeva deluje na podoben način, kot so včasih delovali DVD predvajalniki in podobne naprave.

Nevron IPTV box
Nevron IPTV box je naprava, ki se na enistrani poveže s televizijskim sprejemnikom, na drugi pa na modem, preko katerega se zagotavlja internetna povezava.
Kako deluje?

Pri IPTV se televizijski signal pretvori v majhne “pakete*” podatkov v računalniškem formatu. IPTV omogoča tudi druge oblike spletnega prometa, kot so elektronska pošta ali spletne strani. Pri IPTV obstajajo tri glavne komponente:

  1. Televizor, kjer sprejemajo in kodirajo televizijske kanale in tudi drugo vsebino (kot so videoposnetki, ki so shranjeni) in služi kot zaslon za ogled vsebin.
  2. Druga potrebna komponenta je dostavna mreža. To je lahko širokopasovno ali pa fiksno omrežje, ki ga zagotavljajo operaterji.
  3. Tretja komponenta je Nevron IPTV box napravo, ki je postavljena ob televizorju. Paketi, ki jih operater posreduje preko internetne povezave, se v programski opremi ponovno sestavijo v sliko. IPTV set top box je naprava, ki se poveže na eni strani s širokopasovnim modemom operaterja, na drugi pa s televizijskim sprejemnikom.
Kakšne in katere so prednosti Nevron IPTV box?

Kakovost digitalnega videa in zvoka je, v primerjavi s tradicionalno analogno televizijo, veliko boljša. Z dodatnimi funkcijami lahko IPTV postane interaktiven. Na primer, gledalec lahko morda med gledanjem nogometne tekme, istočasno, kar na televizorju, pogleda statistiko in ostale podatke o določenem igralcu. Prav tako lahko preprosto načrtujejo snemanje svojega najljubšega programa, če ga takrat ne bo doma. S storitvijo VOD* (video na zahtevo), lahko brska po spletnem katalogu filmov in oddaj, ki si jih lahko ogleda.

Zanimalo vas bo tudi: Ali lahko hdtv pomaga iptv-ju?

Ker IPTV uporablja standardne omrežne protokole, zagotavlja nižje stroške za operaterje in posledično tudi nižje cene za uporabnike. Uporaba televizijskih sprejemnikov s širokopasovnimi internetnimi povezavami, poskrbi, da se video učinkoviteje pretaka v gospodinjstva, kot je to značilno za kabelsko televizijo.

Kakšne so omejitve IPTV?

Ker IPTV temelji na internetnem protokolu, je občutljiv na izgubo paketov in zakasnitve, če internetna povezava ni dovolj hitra.