Tečaj osnove SEO optimizacije spletnih strani

Tečaj osnove SEO optimizacije spletnih strani

V kongresni dvorani Motela Medno se je v jesenskih dneh leta 2018, odvijal prav poseben tečaj, namenjen freelancerjem, samostojnim podjetnikom ter majhnim in srednje velikim podjetjem, z naslovom Osnove SEO optimizacije spletnih strani.

optimizacija spletnih strani tečajNa 3 urnem tečaju je bila predstavljena optimizacija spletnih strani za seo, pri čemer je bil predvsem predstavljen poudarek na realnih primerih spletnih strani slušateljev in pa tudi prikaz kako je urejena optimizacija spletnih strani za isklanike, na internetnih straneh predavateljev.

Tečaj optimizacije spletnih strani so vodili člani ekipe spletne strani SeoPraktik, ki se v slovenskem spletnem prostoru, z optimizacijo spletnih strani in optimizacijo spletnih trgovin, ukvarjajo na skupno, približno 150 spletnih straneh, najrazličnejših velikosti.

OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI TEČAJ – 1.del – OSNOVE

Tečaj z osnovimi optimiziranja spletnih strani je potekal v dveh sklopih.

V prvem delu je bila vsebina tečaja namenjena predvsem predstavitvi tega kako naj poteka optimizacija spletnih strani, ki uporabljajo platformo wordpress. Tečajnike je predhodno z osnovami optimizacije, od tega kaj je optimizacija spletnih strani, kako in zakaj se le ta deli na tri dele (tehnična optimizacija, onsite seo, offpage seo optimizacija) in kako nam optimizacija spletnih strani pomaga do novih spletnih poslov, seznanil MatijaZajšek, ki se s SEO ukvarja že polnih 7 let.

V prvem sklopu tečaja je bilo večino vsebin in vprašanj slušateljev vezanih predvsem na pravilno, SEO bloganje, pravilno postavitev strukture spletne strani ter na osnove optimizacije spletnih strani za seo iz vidika pravilnega vnosa in opisov produktov v spletne trgovine, osnove optimizacije blog zapisov, osnove optimizacije kategorij v blogih in spletnih trgovinah ter osnove optimizacije prve/vhodne spletne strani.

OPTIMIZACIJA SPLETNE TRGOVINE IN NAPREDNA SPLETNA OPTIMIZACIJA TEČAJ – 2.del

V drugem sklopu tečaja za optimiziranje spletnih strani so se slušatelji srečali predvsem z odgovori na njihova vprašanja glede optimiziranja strani. Tematike v tem delu, pa so se dotikale predvsem tehnične optimizacije, izboljševanja hitrosti nalaganja spletnih strani ter izboljševanja konverzij spletnh trgovin in drugih spletnih strani.

Glede na to, da je optimizacija spletnih stran za SEO eno izmed najbolj zanimivih in iskanih področij spletnega marketinga, so udeleženci po seminarju, sklenili, da posebej, specifičen in namenski za offpage seo tečaj, organizirajo še v nadaljevanju. Seveda za vse, ki so sklenili aktivno udejstvovanje na področju onsite seo optimiziranja svojih strani.

Oznake: optimizacija spletnih strani tečaj