Televizorji Panasonic Smart TV in Smart IPTV, modeli 2018

Televizorji Panasonic Smart TV in Smart IPTV, modeli 2018, sedaj tudi s podporo za Google Assistant in Amazon Alexa

Najnovejša posodobitev vdelane programske opreme za Panasonic-ove televizijske modele z letnico 2018, sedaj uporabnikom nudi podporo za Googlove in Amazonove govorne asistentne sisteme. Se pravi, da so aparati Panasonic Smart TV in Smart IPTV sedaj preko pametnega zvočnika, sedaj združljivi z Google Assistant in Amazon Alexa.

Dva govorna pomočnika na televizorju
Smart TV in Smart IPTV
Smart TV in Smart IPTV

V začetku letošnjega leta je Panasonic obljubil, da bosta Google Assistant in Amazon Alexa, še v tem letu na voljo za modele njihovih aparatov z letnico 2018. Ustrezna programska oprema (različica 3.074) je uporabnikom na voljo od 30. oktobra. Se pa programska oprema modelov televizorjev iz leta 2017 in tistih, ki so še starejši, ne bo posodobila.

Sporočilo se glasi nekako takole: “Podpora za nadzor iz naprav Google Assistant / Amazon Alexa je na voljo”

Združljivi modeli 2018 so, modeli FZ800, FZ802, FZ950 in FZ952 OLED ter vsi “FX” LCD modeli (npr. FX780), vključno z regionalnimi različicami, kot so “FXW” in “FXN”. Panasonic pojasnjuje, da za uporabo glasovnih ukazov s televizorjem Panasonic 2018, potrebujete združljiv zvočnik “Google Home” ali “Amazon Echo”. Televizorjih namreč nimajo vgrajenih mikrofonov. Družba ni izdala seznama podprtih glasovnih ukazov, Panasonic pa televizorjev za testiranje ni dal na razpolago. Kljub temu pa predpostavljamo, da bodo preprosti glasovni ukazi, kot je predvajanje, premor in ustavljanje, delovale brez vsakih težav. Prav tako bo zagotovo na voljo ukaz, s katerim boste lahko vklopili ali izklopili televizor z glasovnimi ukazi.

“Ta posodobitev omogoča uporabo glasu, da vklopite ali izklopite televizor, spremenite kanal, prilagodite glasnost in še veliko več,« pravijo pri Panasonic.

Preverite še: Kaj je pravzaprav IPTV box?

Pri Panasonic-u so povedali tudi, da je funkcionalnost Google Assistant* in Amazon Alexa*, že na voljo uporabnikom v Združenem kraljestvu in Nemčiji, nov “firmware” špa bo na voljo tudi v vseh evropskih regijah. Morda boste morali, da bi omogočili glasovne funkcije (začasno), svojo regijo spremenili v “Združeno kraljestvo”. Glasovni nadzor se omogoči v ustreznih aplikacijah “Google Home” in “Alexa Echo”.

Različica strojne programske opreme, lahko lastniki aparatov z letnico 2018, nadgradite preko vgrajene funkcije posodabljanja ali ročno.