Uporaba Android TV – število uporabnikov se je v preteklem letu podvojilo

Uporaba Android TV

Malo težko je stopiti iz utečenih okvirov, ko smo enkrat obtičali, spremljamo pa le novice, ki nas kot potrošnike zanimajo. Zato zlahka spregledamo, da je Android, v bližnji preteklosti, dosegel velik napredek na področju televizije. V manj kot letu dni, odkar je strojna oprema podjetja Android TV pričela prihajati na trg, so številni ponudniki plačljive televizije po vsem svetu. Zamenjali so svoje obstoječe in pričeli z uporabo novih aparatov z Google-ovo programsko opremo. Rezultat: uporaba Android TV oz. število uporabnikov le te, se je v zadnjem letu podvojilo.

JBL LINK BAR
Uporaba Android TV
Uporaba Android TV namesto klasične televizije…

Ko je JBL napovedal svoj novi LINK BAR*, je tudi Google objavil fascinanten del informacij. Sporočajo, da je tudi njihova platforma še kako živa. Dobro, čeprav morda ne čisto v obliki, ki smo jo lahko predvideli. Google sicer nima lastne strojne ali referenčne platforme. A sta Nexus TV in SHIELD TV, kljub svoji starosti, še vedno napravi z najboljšo strojno opremo, ki je na voljo na tržišču. Morda so tudi posodobitve malce počasne in “Oreo” ni prinesel veliko. Ampak je to le prva polovica zgodbe. Če bi verjeli Googlu, bi verjeli, da ima Android samo pet TV partnerjev. Vendar vsi vemo, da jih zagotovo obstaja še kar nekaj več…

Oglejte si še: Smart iptv tv panasonic modeli

Kaj to pomeni za potrošnika

Z vidika potrošnikov, je število različna naprav, ki podpirajo Android TV, ki so na voljo in bi jih lahko imenovali tudi “Cable Cutter”, še vedno precej omejena. Izbira je, ob še nekaj televizorjih z vgrajenim Android OS, milo rečeno, precej skopa. Toda, če še vedno plačujete naročnino kabelskemu ali IPTV ponudniku, potem so možnosti za pridobitev Android TV sprejemnika, namesto obstoječega starega sistema, vse boljše in boljše. S tem lahko dobite dostop do številnih prednosti, ki jih Android TV prinaša: dostop do aplikacij tretjih oseb, zmogljivosti Chromecast*-a, glasovnega nadzora z “Google Home*” in še kaj bi se našlo.

Potrošniki iščemo sebi najbolj primerno platformo (priporočamo: Trg internetne televizije v prihodnosti). Tudi Google je končno pripravljen dati težo svoji Android TV platformi, v kompletu z vsemi izboljšavami in pozornostjo, ki si jo zasluži.